Spara pengar på att köpa bläckpatroner och toner på nätet

Med hjälp av näthandlare är det enkelt att få en total överblick över både kvalitet och priser när man behöver skrivarbläck och toner. Och det gör man hemifrån – hur enkelt som helst, sittande framför sin dator.

Men frågor kan likväl uppstå inför ett köp på internet. En vanlig fråga är: ¨Är det bra kvalitet på billiga bläckpatroner?¨ Kompatibla patroner och toner är alltid billigare än original.

Under årens lopp har det funnits tillverkare av bläckpatroner som inte hållit måttet. Men dessa tillverkare har snabbt försvunnit och de tillverkare av kompatibla bläckpatroner som är kvar erbjuder numera bläckpatroner av hög kvalitet, ofta lika bra som originalpatroner och ibland till och med bättre. Erfarenheten visar att mindre seriösa tillverkare snabbt försvinner från marknaden eftersom seriösa butiker genast gallrar ut de märken som inte håller måttet. En annan trend är också återfyllda patroner. Det rör sig ofta om originalpatroner som helt enkelt fått en ny påfyllning bläck. Även dessa är betydligt billigare än original och därför bra val när du vill spara pengar.

När du handlar på internet är det enkelt att på bara några klick hitta det bästa priset på din toner eller dina patroner. För att hitta bästa möjliga pris på de patroner man behöver måste man först ta reda på patronernas beteckning. Med hjälp av den kan man sedan göra en sökning på prisjämförelsesajter. Då listas alla som erbjuder just den patronen. De med lägst pris brukar stå högst upp i resultatlistan. På det här sättet kan du spara mycket pengar.

Lena Andersson

LenEk drivs av mig, Lena Andersson. Jag jobbar till vardags som redovisningsekonom på en lokal redovisningsbyrå i Göteborg. Här på bloggen delar jag med mig av tips framförallt riktade mot privatekonomi.

Visa alla inlägg av Lena Andersson →