Privatlån för bil

Har du drömt om en ny bil länge men inte riktigt haft råd med det? Har du mycket räkningar som tynger din ekonomi? Då kan ett privatlån vara ett utmärkt alternativ för dig.

Att ansöka om ett privatlån eller konsumtionslån är enklare än man tror: du kontaktar en långivare som du kan hitta på internet väldigt enkelt idag genom olika jämförelsesajter, och registrerar en låneansökan. Därefter skickar banken ett lånelöfte till dig om du uppfyller kriterierna för ett privatlån.

När du fått ditt lånelöfte så signerar du allt via ditt BankID för att sedan få pengarna insatta på ditt konto enligt de uppgifter som du lämnade vid registreringen. Du får pengarna inom några dagar och kan gå vidare med att hitta din drömbil, eller till och med renovera en bil för att sälja den dyrare och tjäna pengar på affären. Alternativen är många, men det bästa är att ett privatlån inte behöver någon motivering utan du kan använda pengarna för precis vad som helst.

Du slipper även kontantinsatsen för bilen om du köper den hos en bilhandlare eftersom du betalar hela beloppet för bilen med den lånade summan pengar.

Vilka kriterier behöver uppfyllas för att få ett privatlån beviljat?

Lånevillkoren skiljer sig åt en del, men den vanliga huvudregeln är att du måste vara 20 år fyllda, ha fast inkomst över 120 000 kronor per år, och inte ha några betalningsanmärkningar.

Det finns även vissa banker som erbjuder fördelaktiga lån för dem som är äldre än 25 år, eller andra kriterier som de finner attraktiva eller lämpliga. Sök genom lånedjungeln enkelt genom att använda dig av jämförelsesajter som Compricer, Pricerunner eller Lendo.

Vad finns det för olika långivare för ett privatlån?

I dagsläget finns det flertalet långivare som erbjuder privatlån, och många av dem har konverterat delar av sin verksamhet till banksektorn som Bank Norwegian och ICA banken. Dessa banker har dessutom väldigt bra erbjudanden för nya kunder eller för dem som vill samla sina lån och krediter i ett enda lån.

Lena Andersson

LenEk drivs av mig, Lena Andersson. Jag jobbar till vardags som redovisningsekonom på en lokal redovisningsbyrå i Göteborg. Här på bloggen delar jag med mig av tips framförallt riktade mot privatekonomi.

Visa alla inlägg av Lena Andersson →