Anlita flyttfirma – vad kostar det?

Att flytta är ett stort och energikrävande projekt, det vet alla som någon gång varit med om att byta bostad. Att packa ihop ett hem, transportera ägodelarna till en ny plats, och packa upp allt där tar både lång tid och innebär mycket arbete. Ett alternativ för att underlätta processen är naturligtvis att anlita en flyttfirma som kan göra en stor del av arbetet åt en. Detta kostar ju dock en del, frågan är bara exakt hur mycket man kommer att få betala. Det finns flera olika faktorer som påverkar hur mycket det kostar att anlita en flyttfirma och man måste därför ha en del siffror och uppgifter klara när man räknar på kostnaderna för att ta in professionell hjälp under sin flytt.

Det som först och främst påverkar priset är naturligtvis storleken på hemmet och därmed också hur pass mycket möbler och tillhörigheter man har. Ju mer saker som skall flyttas ju mer kommer det naturligtvis att kosta. Storleken på bohaget påverkar naturligtvis även kostnaden för flytten då det avgör hur många timmar som kommer att gå åt för att flytta det. De som jobbar för en flyttfirma tar betalt för varje arbetad timme. Alltså kan man välja att anlita flera flyttare för att få en snabbare flytt med färre betalda timmar eller färre flyttare som då får arbeta fler timmar. Det kan vara värt att räkna på om det gör någon skillnad i antal använda timmar för att se om det också kan påverka kostnaden för flytten.

En annan sak som påverkar kostnaden för flytten är när och var flytten sker. Priserna är i allmänhet något högre i storstäder jämfört med på landsbygden. Dessutom är priserna olika beroende på när i veckan man väljer att förlägga flytten – det kostar generellt sett mer på helger än det gör på veckodagarna.

Lena Andersson

LenEk drivs av mig, Lena Andersson. Jag jobbar till vardags som redovisningsekonom på en lokal redovisningsbyrå i Göteborg. Här på bloggen delar jag med mig av tips framförallt riktade mot privatekonomi.

Visa alla inlägg av Lena Andersson →