Nyutexaminerad inom IT? Här är jobbet för dig!

Bemanningsföretag är en av de starkast växande branscherna just nu. De flesta företag, stora som små, behöver snabb och utbildad hjälp till en mängd olika arbetsuppgifter. Samtidigt blir det svårare att hitta rätt kandidater inom IT-sektorn då många inte har rätt utbildning eller kvalifikationer. Sverige är dessutom ett samhälle som blivit alltmer digitaliserat de senaste åren, vilket innebär nya utmaningar.

För att möta dessa olika krav på arbetsmarknaden förlitar sig företag på nyexaminerade kandidater med utbildning och kvalifikationer, vilket Best Bemanning kan erbjuda. Vare sig det handlar om ett företag eller större institution som kräver specialistkompetens eller en IT-avdelning så är det viktigt att rätt kandidat matchar med rätt arbetsplats. Detta gör man enklast genom att anlita IT-specialister som har samma arbetskultur och krav som arbetsplatsen.

Karriärmöjligheter

För många som söker sig till yrken inom datautveckling och informationsteknik är möjligheterna stora i dagens samhälle. Det är en bransch som ständigt förändras och ökar i omfattning, vilket i grunden betyder att man måste vara både flexibel och anpassningsbar till nya förändringar. IT-sektorn är dessutom en dynamisk miljö, vilket betyder att det finns många olika slags yrken och karriärmöjligheter.

Låg arbetslöshet

Till skillnad från andra branscher är dessutom arbetslösheten relativt låg eftersom det alltid behövs medarbetare i yrket. Tack vare den låga arbetslösheten här de flesta nyexaminerade kandidater bra chanser att få arbete efter studierna. Många systemarbetare får dessutom under studierna praktikplatser som leder till jobb under eller strax efter examen. Dessutom finns stora möjligheter att jobba i olika sektorer.

Bemanning ger möjligheter

Om det nu är dags att ta steget in i IT-branschen och söka efter jobb ser prognoserna positiva ut. Genom att tillhöra ett bemanningsföretag ges mer möjligheter. En växande arbetsmarknad och en stor efterfrågan betyder kort sagt att man snabbt kan få jobb. Genom att ta på sig korta uppdrag under eller efter studierna får man dessutom erfarenhet, vilket kan vara viktigt i början av karriären.

Lena Andersson

LenEk drivs av mig, Lena Andersson. Jag jobbar till vardags som redovisningsekonom på en lokal redovisningsbyrå i Göteborg. Här på bloggen delar jag med mig av tips framförallt riktade mot privatekonomi.

Visa alla inlägg av Lena Andersson →