Fördelen med att jämföra odds hos olika spelbolag

Möjligheten till att spela på en identisk match finns hos flera spelbolag. Men för detta behöver det inte betyda att oddsen för just den matchen ser exakt likadant ut för de olika spelbolagen, utan det kan skilja sig väldigt mycket åt. Därför är det en god idé att se över vilka olika odds som erbjuds. På detta sätt kommer du att höja din eventuella utdelning vid möjlig vinst utan att du ska behöva satsa mer pengar – ju högre odds desto större utdelning får du om utfallet blir så som du har satsat.

Vad är egentligen odds?

Odds handlar helt enkelt om sannolikheter. Inom sport innebär det att odds sätts utifrån att exempelvis ett visst lag ska vinna matchen, vem som gör mål och mycket annat. Det är alltså sannolikheten att en viss händelse äger rum. Som nämnt innan varierar oddsen mellan olika spelbolag och de bedömer själva vad oddsen ska ligga på. För din fördel är det ett bra tips att göra en oddsjämförelse bland de olika bettingsajterna för att få ut så mycket som möjligt. När du gör en satsning är det dina egna pengar som du har lagt som satsning, som du antingen riskerar att förlora eller spelar med. Vinner du, kommer vinsten att beräknas utifrån oddsen och din insats.

Hur det fungerar med odds

Det kanske inte låter som det enklaste eller snabbaste sättet att besöka vartenda bettingbolag för att se till dess odds på specifika matcher. Som tur är det finns det jämförelsesajter på nätet som har gjort allt jobbet åt dig som spelare.

Det som man behöver ha i åtanke är att oddsen ständigt förändras på grund av hur spelarna just på det spelbolag har valt att satsa sina pengar. Om exempelvis 9 av 10 spelare satsar på att hemmalaget kommer att vinna, kommer oddset för just detta alternativ att sjunka ännu mer. Oddset kan även förändras vid andra oförutsedda händelser som exempelvis att en spelare i laget har skadats i en tidigare match eller liknande. När det gäller odds är det fördelaktigt att vara insatt i sporten som du ska betta på!

Lena Andersson

LenEk drivs av mig, Lena Andersson. Jag jobbar till vardags som redovisningsekonom på en lokal redovisningsbyrå i Göteborg. Här på bloggen delar jag med mig av tips framförallt riktade mot privatekonomi.

Visa alla inlägg av Lena Andersson →