Byta köksskåp

Att renovera sitt kök är en kostsam historia. Om du känner att din ekonomi inte riktigt klarar av en fullständig renovering kan det vara en god idé att bara byta ut skåpsluckorna. Tänk dock på att välja rätt luckor om du planerar att göra en större renovering senare. Då kan det vara bra om du kan behålla de nyinköpta skåpsluckorna så att du slipper den kostnaden två gånger. Om dina nuvarande skåp är i något standardmått kan det funka att behålla luckorna om de nuvarande stommarna rivs ut vid en totalrenovering.

Ett alternativ är att bara piffa upp köket med nya kökshandtag. Detta kan med fördel göras i kombination av en ommålning av de nuvarande luckorna. Kolla in på webbshopen Barahandtag för att få många bra tips och idéer som rör kökshandtag. Ett trevligt kök är något många prioriterar och ofta behövs ingen stor renovering. Små åtgärder med lite färg och nya handtag kan mycket väl räcka för att få köket att se nytt och fräscht ut.

Kostnadsmässigt skiljer sig en totalrenovering och en luckbyte markant från varandra. För dig som inte vill lägga några stora summor på köket är det senare en lämplig väg att gå. Då får man ofta ett fräscht kök som ser nytt ut till en billig peng.

Lena Andersson

LenEk drivs av mig, Lena Andersson. Jag jobbar till vardags som redovisningsekonom på en lokal redovisningsbyrå i Göteborg. Här på bloggen delar jag med mig av tips framförallt riktade mot privatekonomi.

Visa alla inlägg av Lena Andersson →