Därför bör du teckna en kattförsäkring

Om man precis har skaffat sig en ny katt och står i valet och kvalt om huruvida man ska försäkra den eller inte så kan det vara väldigt intressant att veta att djurens vård inte finansieras av skattepengar vilket gör att den generellt sett är betydligt dyrare. Det gör att om katten blir sjuk eller råkar ut för en olycka så är det viktigt att ha undansparade pengar att ta av för att kunna ge sin katt vård, något som man slipper sig oroa sig över om man har en kattförsäkring. Förutom det ekonomiska skyddet så slipper man också ställas inför valet att behöva välja att ge sin katt vård eller inte.

Försäkringsbolagen har för tillfället två olika huvudförsäkringar där den ena är en veterinärförsäkring som skyddar mot kostnader som uppstår i samband med besök hos veterinären. Den andra är en livsförsäkring som ger ekonomsikt ersättning om din katt skulle gå bort. Beloppet baseras på det livsförsäkringsbelopp du anger när du tecknar din kattförsäkring men oftast kan det aldrig överstiga kattens marknadsvärde. Oftast så sänks livsförsäkringsbeloppet varje år mellan 10-20% och för att försäkra sig om att det är värt att teckna en livsförsäkring åt sin katt bör kolla upp hur mycket ditt försäkringsbolag sänker.

Förutom dessa försäkringar finns även flera olika tilläggsförsäkringar som till exempel en kullförsäkring för dig som föder upp kattungar och säljer. Försäkringen täcker eventuella fel på kattungarna upp till en viss ålder. Detta brukar variera mellan de olika försäkringsbolagen så för att veta vilka typer av tilläggsförsäkringar och vad de inkluderar så rekommenderas det att ta kontakt med det aktuella försäkringsbolaget.

Lena Andersson

LenEk drivs av mig, Lena Andersson. Jag jobbar till vardags som redovisningsekonom på en lokal redovisningsbyrå i Göteborg. Här på bloggen delar jag med mig av tips framförallt riktade mot privatekonomi.

Visa alla inlägg av Lena Andersson →