Välja blommor för en begravning

Vilka olika typer av blommor finns att välja i en begravning? Vilka olika typer av blommor är lämpliga att använda? Blommor ges ofta som tack för dina symboler eller som ett slags minnesmärke för att fira en älskades liv. Att välja rätt blommor för en begravning är en av de svåraste besluten du kan ta. Det finns vissa blommor som ofta väljs eftersom de är populära och det finns också några som är mer lämpliga i vissa situationer. Här är några av de olika blommorna som är lämpliga för en begravning eller för en dödsannons. Behöver du fler tips kring en närståendes begravning så rekommenderar jag ett besök på begravningsbyrå.se. Där kan du hitta alltifrån lokala begravningsbyråer till tips på hur du bäst planerar en begravning.

Rosen symboliserar nytt liv, även om blommans faktiska färg är det som är representativt för nytt liv; Därför, om du skickar blommor för att fira en älskades liv, skulle rosens färg vara ett bra val. Detta är också en av de färger som oftast används i begravningsarrangemanget för den avlidne. En annan viktig faktor för användningen av rosen i en begravning är att du måste skicka blommor från en blomsterhandlare som använder högsta kvalitet på blommor och har ett minimum av bekämpningsmedel. Kom ihåg att vissa begravningsarrangemang kan kräva att du skickar blommor från en lokal blomsterhandlare som inte följer dessa stränga krav.

Kransen är också mycket populär i begravningsarrangemang. Med en krans skickar du livssymbolen och är en symbol som erkänns som långvarig. Vanligtvis kommer en krans att erbjudas upp till någon som lämnar efter sig ett arv. En tradition har sitt ursprung i de keltiska nationerna, där de placerar en symbol som ett träd på sina förfäders grav.

Blomsterkransar kan skapas för att passa behoven hos dina blomsterarrangemang för din älskades begravningsbyrå. Du måste ha en mängd olika blommor som rosor, liljor och prästkragar i olika höjder. Du kan också ha vita eller röda rosor samt andra sorters blomsterarrangemang.

För ett mycket unikt blomsterarrangemang kan du välja att få en kistspray gjord för dig. Många begravningsbyråer kommer att spruta varje vas med en individuell doft. Detta kan bidra till att ge ditt hem en tröstande och välkomnande känsla, särskilt om lukten av blommor blandas med kistan. Begravningsspray beställer vanligtvis cirka två veckor före tjänsten.

En krans kan vara gjord av alla typer av blomsterarrangemang. Du kan ha vita, rosa, röda eller gula rosor i mitten med några mindre på vardera sidan. Den kan lindas runt kistans bas och sedan fästas med ett band runt basen. Du kan också välja att ha en kedja bestående av flera mindre kransar som håller huvudkransen högt. Arrangemangets blommiga element kan arrangeras över begravningsgudstjänsterna, på gravplatsen eller draperas över kistan.

Lena Andersson

LenEk drivs av mig, Lena Andersson. Jag jobbar till vardags som redovisningsekonom på en lokal redovisningsbyrå i Göteborg. Här på bloggen delar jag med mig av tips framförallt riktade mot privatekonomi.

Visa alla inlägg av Lena Andersson →