En god nattsömn med duntäcke

Att sova gott om natten är onekligen väsentligt för både den fysiska hälsan och det psykologiska välbefinnandet; dålig sömn har bevisats vara en av de ledande orsakerna till stress, vilket är en av de främsta orsakerna till många av våra folksjukdomar. För att leva ett sunt och tillfredsställande liv är det därför viktigt att vara noggrann i sitt val av sängutrustning. Dock överbetonas alltför ofta kuddens och madrassens roll. För att säkerställa en god nattsömn behövs hänsyn tas även till saker som val av täcke, lakan och så vidare. Kvaliteten på övrig sängutrustning är minst lika viktigt som kvaliteten på exempelvis madrassen.

Det är inte lätt att handla sängutrustning

Många människor spenderar en oerhörd mängd tid och pengar på att förgäves jaga efter den perfekta sovmiljön och betydligt fler finner sig kluvna i konflikten mellan pris och kvalitet. Det är inte ovanligt att folk stirrar sig blinda i sängkatalogerna, då madrassen naturligtvis är den dyraste investeringen. När den väl har blivit köpt undgår därför många att utförligt begrunda sitt val av tillbehör till sängen. Därigenom händer det ofta att människor fortsätter att kasta pengar på madrasser, när deras sömn i verkligheten bara hade behövt ett nytt täcke för att förbättras. Hur går man egentligen tillväga för att hitta ett bra täcke?

Det gäller att pröva sig fram

Enligt konsensus är duntäcken överlägsna men utmaningen kan ligga i att hitta ett duntäcke som passar just dina behov. Det är också dina behov och preferenser som avgör i vilken prisklass du hittar det du är ute efter. Det går såklart att hitta duntäcken för bara några hundralappar men då är det inte säkert att kvaliteten är den bästa. Om du är ute efter att hitta lite mer exklusiva duntäcken är ett tips är att titta på The White Plots hemsida, där de erbjuder just detta. Där finns också möjligheten att köpa kompletta set för att spara in pengar istället för att köpa de olika delarna styckvis.

Lena Andersson

LenEk drivs av mig, Lena Andersson. Jag jobbar till vardags som redovisningsekonom på en lokal redovisningsbyrå i Göteborg. Här på bloggen delar jag med mig av tips framförallt riktade mot privatekonomi.

Visa alla inlägg av Lena Andersson →