Information om hundförsäkringar

Eftersom djurvården inte är finansierad av skatter kan det oftast bli ett mycket dyrt besök hos veterinären om man inte har försäkrat sin hund. Och förutom att man måste ha en buffert sparad om olyckan skulle vara framme så slipper man även ta ställning om man ska ge sitt husdjur vård eller inte.

Det finns en hel del olika varianter på hundförsäkringar men de två vanligaste är veterinärvård och en livsförsäkring.

Veterinärvården täcker kostnader som kan uppstå i samband med att hunden blir sjuk eller blir skadad och behöver vård. Dock bör man läsa igenom avtalet på hundförsäkringen ordentligt för vissa försäkringsbolag täcker inte kostnaderna för sjukdomar som funnits innan försäkringen tecknades. Det gör också att det rekommenderas att försäkra sin hud så tidigt som möjligt och även att man inte har något uppehåll i försäkringen under hundens liv.

Livförsäkringen ersätter dig om din hud skulle dö på grund av en olycka eller sjukdom. Ersättningen styrs främst av vad det är för marknadsvärde på din hund samt att den ska vara id-märkt.

Sedan finns den en del olika tilläggsförsäkringar som till exempel att man kan försäkra sig om att hunden blir väl omhändertagen om man av någon anledning inte kan ta hand om den. Eller en försäkring för hundar som används i praktiskt arbete några exempel kan vara jakthundar eller hundar i tjänst.

För att lättast hitta den bästa hundförsäkringen för din hund rekommenderas det att besöka olika försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkringar för att på så sätt jämföra och ta den som passar just dig bäst.

Lena Andersson

LenEk drivs av mig, Lena Andersson. Jag jobbar till vardags som redovisningsekonom på en lokal redovisningsbyrå i Göteborg. Här på bloggen delar jag med mig av tips framförallt riktade mot privatekonomi.

Visa alla inlägg av Lena Andersson →