Tjäna pengar på internet

Att tjäna pengar på nätet är inte något som är förbehållet företag, utan även du som privatperson kan enkelt få möjligheten att tjäna en slant. Med enkelt menar jag att du snabbt kan bli kund på ett webbhotell och få tillgång till lagringsutrymme samt ett tillhörande domännamn. Därefter installerar du bloggverktyget WordPress som är helt gratis.

tjäna pengar på nätetMed WordPress kan du välja att skapa en vanligt blogg där inläggen listas i kronologisk ordning, eller så skapar du statiska sidor och får bloggen att se ut mer som en vanlig webbplats.

Dessutom behöver du välja en inriktning på din blogg eller webbplats. Tänk på att målet är att tjäna pengar på provision, så håll dig till en tydlig inriktning – undvik att skriva om allt möjligt eftersom det gör et svårare att få trafik från Google. Vill du bredda dig till frler områden så bör du starta en helt ny blogg eller sajt inom den nischen.

När du valt inriktning och producerat lite innehåll (1500-2000 ord fördelat på ungefär 4-5 sidor/bloggposter) börjar arbetet med att välja ut passande annonser. Skapa ett konto på Tradedoubler och leta i relevanta annonsörskategorier efter företag som passar ditt innehåll.

Det som är bra med den affiliatemarknadsföring som Tradedoubler erbjuder är att de betalar skatt och arbetsgivaravgifter åt dig. Det är med andra ord inga problem rent skattemässigt för dig som privatperson att tjäna pengar på internet genom provisionsannonser. Om du får bidrag från någon myndighet bör du först höra efter om det är tillåtet att ha denna typ av sidoinkomst, annars kan du bli återbetalningsskyldig eller i värsta fall polisanmäld för bidragsfusk.

I detta inlägg har jag bara övergripand beskrivit hur du gör för att tjäna pengar på nätet. Är du helt ny på området bör du söka efter mer detaljerad information. Räkna inte med att du kommer få ut en tusenlapp i slutet av denna månad. Det är hårt arbete, särskilt när man är ny och saknar många nyttiga kunskaper.

Så här fungerar affiliatemarknadsföring

affiliatemarknadsföring

Sammanfattningsvis behöver du

 1. Webbhotell
 2. Domännamn
 3. WordPress
 4. Affiliatenätverk (t.ex. Tradedoubler)
 5. Djupare kunskaper om affiliatemarknadsföring

Lena Andersson

LenEk drivs av mig, Lena Andersson. Jag jobbar till vardags som redovisningsekonom på en lokal redovisningsbyrå i Göteborg. Här på bloggen delar jag med mig av tips framförallt riktade mot privatekonomi.

Visa alla inlägg av Lena Andersson →

4 tankar på “Tjäna pengar på internet

 1. Jag har försökt att tjäna pengar på internet men det gick inget vidare. Jag började med det i tron om att det skulle vara enkelt och att hundralapparna snart skulle rulla in på bankkontot. Så enkelt blev det ju inte direkt.

  Trots min misslyckade karriär tycker jag det här inlägget är bra. Det ligger på en bra nivå och du försöker inte utmåla att det är lätt att tjäna pengar på nätet. Det är ganska enkelt att komma igång, men det är svårt och krävs mycket kunskap för att komma upp i en stabil inkomst.

 2. Hej!

  Jag blev tipsad om något som heter iLivingApp och undrar om du hört talas om det. Det kostade så lite så jag signade. Vad tror du om det?

Kommentarer är stängda.